This is Our Blog

Wat zegt ABN Amro?

De medezeggenschap van ABN Amro werkt al enkele jaren met de aanpak en het platform van CouncilWise. Inmiddels zijn diverse vraagstukken verrijkt en versneld door de inzichten en betrokkenheid van medewerkers. Enkele vragen die we Jacqueline Otto en Christa van der Swan van de medezeggenschap voorlegden:

  1. Wat levert het betrekken van medewerkers op voor jullie?

Inzicht in wat er leeft en speelt, waar we als medezeggenschap vooral onze pijlen op moeten richten. Beter onderbouwde en gedragen beslissingen.

  1. Wat zijn voorbeeld waarvoor je CouncilWise hebt ingezet en welke voordelen leverde dat jullie op?

Councilwise hebben we vooral ingezet voor diverse verdiepingsvragen over grotere vraagstukken en reorganisatietrajecten bankbreed. Denk aan vragen over opvolging CEO, agile way of working en inzet performance management.

  1. Zijn er andere domeinen denkbaar waar de betrokkenheid van medewerkers ingezet kan worden?

Medezeggenschap is niet het enige orgaan binnen de bank die wil weten wat er speelt en leeft bij medewerkers; zo heeft ook een afdeling binnen het IT-gerichte bedrijfsonderdeel verdiepende vragen gesteld over de beleving van medewerkers over een bepaald systeem dat ingevoerd is. Maar denk ook aan programma’s als ABN AMRO Foundation, waar medewerkers zich inzetten voor maatschappelijke projecten.

  1. Wat is jouw reden waarom andere organisaties met CouncilWise zouden moeten werken?

De belangrijkste reden voor ons om met Councilwise te werken is dat het ons op een heel eenvoudige manier de mogelijkheid biedt om naast de bekende kwantitatieve onderzoeken ook kwalitatief onderzoek te doen en de verdieping te zoeken. Zonder dat het prioriteren van antwoorden ons veel tijd en energie kost. Daar zit vooral de toegevoegde waarde voor ons.

Daarnaast is Councilwise een lerende organisatie die continue aan verbetering en vernieuwing doet – vooral aan de hand van de feedback van hun klanten.

Maakt dit je nieuwsgierig? Bel 085 – 401 11 61, 06 – 11 84 73 40 (Jean-Pierre Akkermans) of 06 – 11 78 80 47 (Maurik Dippel). Of mail ons, zodat we contact kunnen opnemen.